1. Κάντε μια μεγάλη τρύπα (τουλάχιστον διπλάσια από τη ριζική μπάλα του φυτού). Έτσι θα αφαιρέσετε σωστά το χώμα και θα διευκολύνετε την ανάπτυξη των ριζών.

2. Μόλις το φυτέψετε, και πολύ προσεκτικά, πατήστε γύρω από τον κορμό του. Με αυτόν τον τρόπο, θα μειώσετε τον αέρα που μπορεί να παραμείνει γύρω από τη ρίζα και θα αυξήσετε τις πιθανότητες να πετύχει η φύτευση του φυτού.

3. Προστατέψτε το από ζώα που βόσκουν, όπως κουνέλια ή ο τυφλοπόντικας. Βάλτε ένα προστατευτικό ώστε να αποφευχθεί το δάγκωμα ή το φάγωμα. Όσον αφορά αυτό το προστατευτικό, όταν δείτε ότι το φυτό έχει ήδη φτάσει σε μέγεθος που θεωρείτε βέλτιστο, αφαιρέστε το για να αποτρέψετε την παραμόρφωση του δέντρου ή του θάμνου και επαναχρησιμοποιήστε το ή ανακυκλώστε το.

4. Ποτίστε το φυτό με αφθονία αφού το τοποθετήσετε ή φυτέψτε το όταν ξέρετε ότι θα βρέξει. Επίσης, συνεχίστε να το ποτίζετε για τα δύο πρώτα καλοκαίρια τουλάχιστον δύο φορές κατά τους πιο ζεστούς και ξηρούς μήνες, τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο, θα βελτιώσετε σημαντικά το ποσοστό επιβίωσής του. Μόλις περάσει αυτή η περίοδος, όταν έχουν αναπτυχθεί οι ρίζες του φυτού, αυτό το υποστηρικτικό πότισμα δεν θα είναι πλέον απαραίτητο.

5. Και, τέλος, να έχετε κατά νου πότε πρέπει να φυτέψετε. Πιθανώς η καλύτερη χρονική περίοδος είναι από τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, κατά τη διάρκεια της μεσογειακής περιόδου των βροχών. Και, φυσικά, αν η άνοιξη είναι ξηρή και πάντα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χορηγήστε υποστηρικτικό πότισμα.

La Sociedad Española de Ornitología es la entidad conservacionista decana de España. Desde 1954, sigue teniendo como misión conservar la biodiversidad, con la participación e implicación de la sociedad, siempre con las aves como bandera.

SEO/BirdLife es la representante en España de BirdLife International, una federación que agrupa a las asociaciones dedicadas a la conservación de las aves y sus hábitats en todo el mundo, con representación en más de 100 países y más de 13 millones de socios.

Es el socio coordinador del LIFE Olivares Vivos+.

Menú

CONÓCENOS