1. Φωλιές πουλιών, τόσο για μικρά όσο και για μεγαλύτερα πτηνά, όπως τα αρπακτικά. Τα πουλιά μπορούν να ελέγχουν ορισμένους επιβλαβείς οργανισμούς, τόσο έντομα όσο και άλλα ζώα.

2. Φωλιές για νυχτερίδες. Αυτά τα ιπτάμενα θηλαστικά είναι πολύ αποτελεσματικά στον έλεγχο ορισμένων παρασίτων εντόμων.

3. Στύλοι για αρπακτικά πτηνά. Το ύψος των ελαιόδεντρων είναι συνήθως πολύ παρόμοιο και δεν υπάρχουν δέντρα που ξεχωρίζουν, οπότε δεν υπάρχουν μέρη πάνω στα οποία τα αρπακτικά πτηνά μπορούν να κάθονται και να αναζητούν τα θηράματά τους. Για τον λόγο αυτό, οι στύλοι παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τον πληθυσμό τους. Επιπλέον, θα είναι χρήσιμοι για άλλα ζώα, όπως οι νυχτερίδες, καθώς αποτελούν σημεία αναφοράς για αυτά.

4. Φωλιές εντόμων, όπως μέλισσες ή άγριες σφήκες, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την επικονίαση διαφόρων φυτών.

5. Μικρές λιμνούλες που θα χρησιμοποιούνται από αμφίβια και ερπετά για να γεννούν τα αυγά τους, καθώς και για τα υπόλοιπα ζώα για να πίνουν νερό, ειδικά το καλοκαίρι.

6. Πέτρινοι τοίχοι (ξερολιθιές) όπου ερπετά, αμφίβια ή έντομα μπορούν να κρυφτούν και μικρά πουλιά να κάθονται.

7. Ποτίστρες για τα διάφορα ζώα που διέρχονται ή ζουν στους ελαιώνες.

La Sociedad Española de Ornitología es la entidad conservacionista decana de España. Desde 1954, sigue teniendo como misión conservar la biodiversidad, con la participación e implicación de la sociedad, siempre con las aves como bandera.

SEO/BirdLife es la representante en España de BirdLife International, una federación que agrupa a las asociaciones dedicadas a la conservación de las aves y sus hábitats en todo el mundo, con representación en más de 100 países y más de 13 millones de socios.

Es el socio coordinador del LIFE Olivares Vivos+.

Menú

CONÓCENOS